Om oss og historien bak

For en tid tilbake var flere av bøndene fra Byneset begynt å bli ganske aktive på ulike messer og arrangement med salg av egenproduserte matvarer og produkter. Tema for samtalene imellom oss ble ofte «Det e no litt rart at itj Trondheim og Byneset har nå lignende som «Den gyldne omvei da..!». I 2018 samlet en liten gjeng fra 4 gårder seg, med brennende interesse for lokalprodusert mat og opplevelser. Målet var ei framtid med økt inntektsgrunnlag for gårdene ved å sette i gang et samarbeid.

I 2019 ble det søkt Trondheim kommune om støtte til å komme i gang, og mottok 50.000,- av en pott som var satt av til støtte for bynært landbruk. Dermed ble det mulighet til å leie inn rådgivning utenifra, som innebar å lage forretningsmodell, lage vedtekter for samvirkeforetak og hjemmeside.

Fra Byneset SA ble stiftet 04.12.2019.

Det er også mottatt støtte fra lokale foreninger på bygda, Nordbygdens Gammeldansforening og Byneset Fjellstyre, til innkjøp av felles stand-telt, og støtte til informasjonsmøte for bygda.

Byneset, den vakre og frodige halvøya i Trondheim, har mange muligheter og mye å tilby. Vi gleder oss til veien videre og til å vise frem hva vi har å by på.